Důvěra

Důvěra

Z larvy běláska povzdech důvěrný 

duch močálů z hlíny ukoval mi plášť

házím krvinky na balvany mechové

na plastické sochy i nezměrnou zášť


postranice hájů mlčí - líbaje laně

strdí v květu pralesních máků spí

cestou dolů slaný dech z listí vane

to réva je liščí a srst je to psí


sčítám pralesy - v oku orlím bdím

kolik jen bronzu tu v Zemi už zmizelo

beránci v nebi krotnou a už prší - dím

pár oblázků - sto duší léta tu prodlelo


pozlátka kamzíků jsou skály jízlivé

vykloniv ducha a uhnětouc modely

předu - a smrtholka mi společností

a bělásek klubaje se důvěrně zívá

ďáblík je v něm...

 

Autor Pablo Kral, 07.11.2021
Přečteno 191x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, mkinka, Iva Husárková, Vivien
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

07.11.2021 13:13:15 | mkinka

Krásná poezie.

07.11.2021 00:38:29 | Vivien

děkuji moc za každý komentář :)

07.11.2021 09:32:51 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí