RUKY A NOHY ZLATÉ

RUKY A NOHY ZLATÉ

Anotace: Určené pre všetkých, ktorý pracujú rukami či sú celý deň na nohách

Meníš škaredú matériu na krásnu,

meníš túžby v realitu,

keď niekto potrebuje opraviť tam i tu.

Čistíš okolo seba priestor,

a že nemáš ani maturitu? 

Veľkoryso obsluhuješ ostatných,

na úkor potrieb vlastných. 

 

A že môže robiť Tvoju prácu každý ? 

No to rozhodnie nie,

 NAVŽDY ! 

pretože nedokáže podriadiť sa,

a udržať svoje rozohnenie....

 

Pretože ani zďaleka nie je tak zručný,

ako býva jeho bankový účet tučný...

 

Pretože udržať si chladnú hlavu,

pri stále opakujúcej činnosti, 

dokáže koľko ľudí z davu? 

 

Pracuješ tam, kde Ti často nepodajú nič, 

ani vodu, poklonu, či ruku,

bez záujmu nechávajú Ťa pracovať v hluku,

ťahať nočné šichty, 12-tky, sviatky, 

a tvária sa pomaly

veľkoryso, keď hádžu Ti dukátky...

 

Oddrieš si každú korunu,

aby mohol si zabezpečiť seba, 

či celú svoju rodinu, 

ktorá nachádza sa neraz ďaleko...

 

V podmienkách, kde nehrá sa na vhodné prostredie

pracuješ  a žiješ, nikto nepýta sa, či chceš alebo nie

 

VEĽMI ŤA OBDIVUJEM ! 

či už upratuješ, opravuješ, natieraš, staviaš, konštruuješ, strážiš, či kopeš, a pod.

 

Vedz, že nie si a nikdy nebudeš nižšie , ako ktokoľvek iný,

práve naopak,

pretože si silnejší než silný 

a dokážeš vydržať extrémny tlak... 

 

Vedz, že Tvoja práca je rovnako dôležitá, 

ako ktorákoľvek iná...

či už upratuješ, opravuješ, natieraš, staviaš, či konštruuješ, strážiš, či kopeš a podobne... 

 

MÁŠ MOJU HLBOKÚ POKLONU A OBDIV ! 

Autor ZUZ271, 20.11.2021
Přečteno 125x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Vivien, Sonador
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí