Ma chérie

Ma chérie

Městům první sníh sluší
Jen Paříž je výjimkou
Sníh ji dělá špinavější
Smutnější
Jako královnu osamělých nocí táhnoucí se z večírku
Ve třpytivých šatech s ušmudlaným lemem
A rozmazanýma očima
Prodírající se přes davy turistů na Trocaderu až k 7. Obvodu
V půjčeném saku od amerického turisty z Missouri objevujícího krásy Evropy

Paříži sluší měkké přítmí smogu
Hmatatelný namodralý kouř z cigaret
Ruce dotýkající se rtů
Uprostřed zahrad a parků
I na březích Seiny
Ruce dotýkající se se samozřejmostí cizích rtů i ručně balených cigaret z černého tabáku

Sochy z pískovce vystupující z mlhy jako staří přátelé
Na které stačí jen kývnout
Střechy s otevřenými vikýři
Z kterých zní mix hudby a line se vůně vína za pár eur
Které kupují turisti z horních pater
A ženy unavené šampaňským a životem
Autor její alter ego, 13.12.2021
Přečteno 192x
Tipy 13
Poslední tipující: Penemue, Vivien, JR, jitoush, Protos1182, Marten, Iva Husárková, Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dýchla na mě, příjemné čtení.

29.01.2022 22:10:01 | Vivien

..Jakoby se Ti dostala pod kůži...."Tvá"Paříž....Ji./úsměv/

14.12.2021 19:32:52 | jitoush

...pěkná dekadentní poetika...;-)

14.12.2021 13:07:02 | Marten

Dobře ty.) pěkná

14.12.2021 11:54:14 | Constantine

Jako poetického bedekru*
Pěkné dílko.

13.12.2021 22:42:51 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí