*-*Eskymáci

*-*Eskymáci

Anotace: ~~~**-**~~~

~~~**************************~~~
Prý jeden lední medvěd
své medvědici
z lásky chce koupit asi beranici,
totiž,ta jeho láska,medvědice
je mezi medvědy
moc velká parádnice.
Vždyť kolem iglú je Eskymáků
tam je těch beranic jako máků
a všichni ti veselí Eskymáci
ti po celý rok
taky prý nosí beranici.

Dnes ráno lední medvěd prosí
(to všechno pro svou lásku
i lední medvěd musí)
a od Eskymáků potom nakupuje
tu beranici.
Prý z hranostaje.…A za co?
*Za obrovské rampouchy*
*za ledovou kru*
*za trochu záře bílé noci.*
Tak moc miluje ten lední medvěd
tu svoji lední medvědici.
Eskymák se pousmál,
prosícího medvěda pohladí
a jeho bílé medvědici
beranici
na její bílou hlavu nasadí.
Šťastný je lední medvěd
šťastná je jeho milá lední medvědice
a taky Eskymák
že prodá obnošené beranice
i pro další milé bílé lední medvědice.
Za trochu záře bílé noci
za rampouchy z křišťálu
i za kru plovoucí
jsou asi šťastní
všichni malí i velcí
Eskymáci.

*******************************
*~~~*

Autor Květka Š., 16.12.2021
Přečteno 221x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, mkinka, šerý, Protos1182, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé.

16.12.2021 19:01:05 | mkinka

Při takovém čtení člověku odpadá břímě starostí. Pěkné a laskavé*

16.12.2021 18:26:47 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí