Náš dům

Náš dům

Někdy mi chybí náš dům.

Ten, ve kterém jsem vyrůstala.

Ten, ve kterém jsem se naučila smát.

 

Ta okna, ze kterých jsem se v noci nakláněla

a mluvila s Měsícem a hvězdami,

poslouchala jak mi ptáci přejí dobrou noc.

 

Ale taky ten,

jehož stěny jsou plné bolesti a křiku,

polštáře nasáklé slzami,

odrazy v zrcadle křičící,

že nikdy nebudu dost dobrá

a hezká,

jako ta holka od vedle.

 

Ten, jehož postel už není tolik moje jako bývala.

Ten se skříní, ve které už mé oblečení začíná blednout.

A ten, který už nikdy víc nebudu moct nazývat naším domem.

Autor Essa, 19.12.2021
Přečteno 131x
Tipy 15
Poslední tipující: Aida, Vivien, Sonador, Protos1182, blues, Iva Husárková, Fialový metal, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Od základů, a "ve svém" zůstat ...

12.01.2022 11:11:56 | Vivien

Ukápla mi slza ve třetí sloce ..
Posílal jsem psaníčka ...
Jedné smutné holce ...
Často (bez jediné odezvy)
***

19.12.2021 16:45:21 | Fialový metal

Děkuji za reakci, mějte se krásně

19.12.2021 17:50:12 | Essa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí