*-*Když končí den

*-*Když končí den

Anotace: ~~~~~(:-)~~~~~

----------------------------~
Když končí den
tak noc si za chvilku
oblékne
pěknou noční košilku
z černého hedvábí
a celou zdobenou
stříbrnými hvězdami
které jak démanty září
vysoko nad námi.

A kdyby snad byl
sám Měsíc v rozpacích
hned by se schoval
někde v oblacích
vůbec však na milence
vidět není
a ti jsou v něžném
milování.
A nerušení.
Měsíc se nekoukal
jen v oblacích
se trochu pohoupal
až usnul a spal by
klidně dál
ale kde se vzal tu se vzal
probudil se den
tu noční košilku
noci sundal.
Na milence v objetí
už ranní slunce posvítí

Měsíc ten jinde usínal…
~~~~~~~~~~~~~

-----------------------------

Autor Květka Š., 19.12.2021
Přečteno 150x
Tipy 16
Poslední tipující: J's .., Protos1182, Iva Husárková, Marten, Fil, jenommarie, Psavec, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné kouzelné

19.12.2021 19:52:29 | Fil

Sledoval po očku a stříbrem noci.
Dával lesk košilce a hladké kůži.
Radost a hvězdy ví a tak i Měsíc.
Jak lidé, umí si, v lásce být blízký.*ST
Krásné Květuško *
přeji TI pohodu adventu
a hlavně ZDRAVÍ:)

19.12.2021 19:49:24 | jenommarie

Velmi krásné počteníčko

19.12.2021 16:11:05 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí