Svíce

Svíce

Anotace: Jen jedna tlaková zvláštní básnička...

Pod stromken zaplane

tajemná svíce malá.

Světlo tajemné

pak plamen její dává.

 

Vidět je, co bylo skryto

v světle rozpustí to síto,

co pod maskou spousta lidí má.

 

Svítí, a plamen se mihotá

po stromku barevné stíny tančí. 

Je ticho,  jen plamen občas prskne

Kruh světla pak - občas se smrskne.

 

Sedíme a stíny tančí 

je krásné ticho, a hranice se tenčí. 

Pak prostor zvolna se zavírá

je stromek, ticho, ty a já.

 

~☆~

Autor Protos1182, 22.12.2021
Přečteno 163x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, Xardas, paradoxy, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nechť hoří ještě dlouhý čas :))

22.12.2021 08:19:39 | Knižní Poustevnice

Děkuji, svíce je v každém z nás

22.12.2021 11:05:12 | Protos1182

i jedna jediná malilinkatá svíčka může zažehnout požár;)

pěkná*

22.12.2021 05:20:30 | Sonador

S tim si dovolím souhlasit ;o)

22.12.2021 05:21:13 | Protos1182

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí