Píseň rozmarného léta

Píseň rozmarného léta

Píseň rozmarného léta

-------------------------

Na rozkvetlé louce,

co hraje barvami duhy,

zavoněla mi v šeru rozmarýna.

 

Voněla tak, že to nejde popsat, 

já tam s ní seděl, jen seděl

a pozoroval modravou oblohu,

kterak pod závojem červánků

jde spát.

Byl bych tam býval s rozmarýnkou 

zůstal napořád.

 

Pak jak noční koráb osvítil mne Měsíc,

a s ním stříbrné hvězdy,

jako jeho dítka,

která na obloze,

řečeno stručně a stroze,

mohla šťastně žít.

 

No a já?

Já za vůně rozmarýny,

svitu hvězd a Měsíce

(a možná tam letělo letadlo či družice,)

a se sklenkou sladkého vína v ruce,

já tam našel klid.

Autor Fráňa Šránek, 02.01.2022
Přečteno 213x
Tipy 16
Poslední tipující: Roser, Fialový metal, Iva Husárková, šerý, Friday, jenommarie, Petr27, Rozmarýna, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taková náladová, snová.
Líbí se*

03.01.2022 00:44:33 | šerý

Moc hezké verše:)

02.01.2022 23:12:07 | jenommarie

pěkný popus přírody :)

02.01.2022 21:25:50 | Petr27

Pěkná věc, FŠ, povedla se .)

02.01.2022 20:25:08 | Constantine

Líbí se mi závěr..Já tam našel klid.

02.01.2022 19:07:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí