Ráno plné barev 2

Ráno plné barev 2

Anotace: Báseň na téma BAREVNÉ JITRO, (Tentokrát jsem dané téma pojal poněkud s nadhledem. Nehledejte v tom prosím politiku.)

Na obzoru vyšlo slunce

a mělo barvu krásně oranžovou.

Bylo ráno, tuším, že Zelený čtvrtek

a já jsem potkal paní Fialovou.

Jela snad do Červených Janovic?

Zapomněl jsem se zeptat,

takže nevím nic.

Nebo možná jela taky

do Černého Kostelce,

to jsem se zapomněl zeptat,

tak je to tedy … 

(Teď nevím co říct.)

 

Jestli jste něco čekali, tak vás teď zklamu…

Kráčel jsem po cestě

a hleděl na tu dámu.

Ta paní zakopla, div se nezabila,

bylo to hrozné, já se strašně lek'

hrálo tam rádio, pěla Lucka Bílá…

 

Pročpak ta paní zakopnula,

vždyť tady není žádný schod?

Rádio bylo značky Blaupunkt,

česky to znamená Modrý bod.

Přiběhlo tam k nám velké zvíře,

a já se k smrti zděsil tehdy,

byl to ale jen nějaký pes čau čau,

vůbec ne žádný medvěd hnědý

(jak to na první pohled vypadalo).

Autor Zdeněk Farkaš, 08.01.2022
Přečteno 198x
Tipy 6
Poslední tipující: básněnka, mkinka, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Barvy se mi líbí, i když preferuju černou, tedy barvu, ne paní Černou ;-)

28.08.2022 22:30:33 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí