Živly

Živly

Teplá, znavená hruď Tvá,

když nejprv bouřlivě

mou hlavu v záplavě 

ná-a-výdechů zmítá,

a pak časem, pozvolna,

v klidnou hladinu unáší,

co by zbloudilá vlna 

nad temnou propastí nadnáší. 

 

V uších mých mi

šumí tiché přítmí,

jen udéry z Tvé hrudi pryští,

a jak vodní hroudy, masy,

o skálopevné útesy,

se o mé bubínky tříští. 

 

A když se pak náhodou v myšlenky

o citu srdce začnu propadat,

tak něžný tón a pevný stisk ruky 

pomohou mi k hladině vyplavat.

Autor šeříková, 24.01.2022
Přečteno 214x
Tipy 9
Poslední tipující: Fialový metal, Iva Husárková, šerý, Psavec, paradoxy, mkinka, Friday
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná věcička, povedla se ti, šeříková .)

27.01.2022 12:13:13 | Constantine

Děkuji Ti, Constantine. ))

28.01.2022 14:31:13 | šeříková

Vítám Tě.

24.01.2022 18:03:55 | mkinka

Děkuji Ti.

24.01.2022 18:36:45 | šeříková

Rádo se stalo.

25.01.2022 08:17:30 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí