Fetky na sídlišti

Fetky na sídlišti

spěchají v betonové džungli

co jen se to venku děje?

shromažďují se jich stovky

tisíce

i víc

začíná to s nimi cloumat

dav skanduje

my chceme nesmrtelnou báseň!

 

hudba přerušena

za 3   2   1

ladíte divoké vlny Rádia Feťák

nyní chvilka poezie od vás

„ti co fety denně berou

život za správný konec berou“

berou – berou, to jako vážně?

chci toho snad tak moc?

jednu, jen jednu nesmrtelnou báseň

 

transparenty řeknou vše

--nesuď feťáka podle obalu--

--fety nejsou žádné čáry--

--jeden feťák jaro nedělá--

--feťák nepadá daleko od stromu--

--kde nic není, ani feťák nebere--

--na fetu si jedem dál

toho bych se nenadál--

ticho! kdo to byl? nebyl to on?

básník, co napíše nesmrtelnou báseň

 

halo pane, tohle vám vypadlo

víte, tohle bych do vás neřekl

uznávám, že i feťák může být férovej chlap

a vůbec, jsme lidi, no ne?

já vás měl vždycky rád

můžu se vám svěřit?

už to dávno vím, venku vás čekají

přesto nelituji, o tom žádná

snad vás bude i škoda

bohužel to jinak nejde

to není jen tak, zničit nesmrtelnou báseň

 

zabte ho, zničte

pusťte mě, chci si taky bodnout

pryč od toho kanálu, vždyť to uteče

vy a ty vaše zombie a konce světa

ztrácíte realitu mezi prsty

nastává úsvit vyfetovaných

vše kvůli pár řádkům

prý nejčistší materiál

jste směšní, no tak mi ty zbytky ukažte

vždyť tohle, ten konec a zároveň začátek

nevěřil jsem, ale teď …

co jste čekal od nesmrtelné básně?

Autor Pavka Stanislav, 04.03.2022
Přečteno 168x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, umělec2, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo, souhlasím se vším co vyřčeno bylo tu.

04.03.2022 19:41:54 | umělec2

vůbec nechápu kde myslíš

14.03.2022 21:58:20 | Pavka Stanislav

Tři roky jsem na literu nebyl a přesně takováhle báseň tady tehdá chyběla. Syrová, společenská, trochu kontroverzní. Jsem spokojený, miluju STrašně

04.03.2022 17:35:20 | Cháron

Musím říct, že já jsem taky trochu nadšen.

04.03.2022 18:55:07 | Pavka Stanislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí