Dáma

Dáma

Anotace: Nevím, kam to zařadit... O prokleté dámě..

Prokletá je tahle dáma
Na poli kupí se sláma
Dáma z portrétu je zapomněna
Hledače grálu nečeká odměna

Její oči i úsměv jsou věčné
Čas, věčný milenec, hlídá ji něžně
nikdo jí už nemůže ublížit
Jen pavouk smí se pavučinou plížit

Jednou obživně dívka z obrazu
Ruka setře ze srdce námrazu
Zatím však obraz leží zapomenut
Prokletou dámu nechte v hlubině tonout

Její duše je něžným lístkem
V mozaice citů malým střípkem
Čas líbá něžná dámy líčka
Okolo krku stahuje se odsouzenci smyčka

Kdo spatří ji už nezapomene
Až na dno duše Ti dáma pohlédne
Proto je zapomenuta, strach lidi svírá
V jejich duších žije prastará víra

Ta víra v kouzla, svírá je pouty
Staví okolo nich pevné ploty
Dámu probudí, ještě je čas
Na poli zůstal poslední obilný klas
Autor Santinan Black, 19.03.2007
Přečteno 313x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlasím se sekcí fantasy... Jinak tě musím pochválit, protože tématem sis mě plně získala a za obrat "prastará víra" bych ti i koupila čokoládu=)

20.04.2007 08:17:00 | Gina Rocca

Ahoj :o) pěkná básnička...možná, že bys ji mohla zařadit do fantasy...Mojí fantazii rozhodně probouzí :o)

22.03.2007 19:58:00 | Jiřina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí