*-*Červánkové nebo zlaté

*-*Červánkové nebo zlaté

Anotace: ~~~~~(:-)~~~~~

------------------------

~~~~~~~~
To ranní slunce
probouzí nám den
paprskem do ložnic mrkne
kdo je probuzen?
Ty,co ještě vyspávají
třeba jen tak nalehko
/i nahatě/
v hebkých peřinách
nechám ještě chvíli spát,
ono se jim totiž může
„o mně,slunci zdát“.
/co vy víte/

Pak je jenom pohladím
a na tvářích hřeji
ospalce to brzy vzbudí
„dobré ráno“
přeji.
Někomu snad nedošlo
že už jsem skoro polední,
ale mně to nevadí
vždyť pozdrav „slunci“
/kdykoliv/
moc pěkně zní.

Večer potom zapadám si
za vysoké hory
přes temnoucí oblohu
dělám jen tak
vzory…
Červánkové nebo zlaté
nebudou-li deštné mraky
večer uvidíte....
................................
~~~~~~~

Autor Květka Š., 20.04.2022
Přečteno 88x
Tipy 10
Poslední tipující: Psavec, J's .., Sonador, zdenka, mkinka, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pohladila…úsměv.z

20.04.2022 16:45:05 | zdenka

Ježiši i micinka. To mňouká.

20.04.2022 16:31:32 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí