*-*Na vodě lekníny

*-*Na vodě lekníny

Anotace: ~~~~~~~~~~

 

...............................

~~~~~~~~~~
Slunce se z nebe
tam dolů kouká
tam voda teče
tam vítr fouká
slavík nám zpívá
krásně na světě
a chleba voní
růže rozkvete.

Na vodě lekníny
z vílí zahrádky
každý má v sobě
kousek pohádky
prý starý král
hledal si mládí
a páni rádcové
špatně mu radí.

Chleba mu nevoní
a růže ho píchá
slavík si nezpívá
tak to je pýcha
slunce pak zapadá
v moři se ztratí
noci se prodlouží
a dny se krátí.

Pohádky mívají
však dobrý konec
slunce zas vyjde
zazvoní zvonec
a z květů věneček
hlavu ti ozdobí
hladovým labutím
chléb se nadrobí.

---------------------------------
~~~~~~~~~~~

 

 

Autor Květka Š., 22.04.2022
Přečteno 85x
Tipy 14
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, J's .., Malá mořská víla, Sonador, Fialový metal, Psavec, Vivien, mkinka, ukrytá v máku, Marten, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na vodě lekníny
zlákaly víly
aby své věnečky z trav odhodily
do květů do bílých ukryly krásu
zplétají duhové z vodního jasu.
Mužíci vodníci
přitom jim hrají
dobro se rozhostí v tom vodním kraji...

23.04.2022 07:57:57 | Malá mořská víla

Hezká.

22.04.2022 17:50:25 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí