Tajemství

Tajemství

Uzamknuté ve tvé mysli,
bystří všechny lidské smysly.
Chráněno před celým světem,
není cizí ani dětem.

Odělo se v lesklý šat,
do světa chce utíkat.
Střežíš ho však ve své hlavě,
poradí si s tebou hravě,
trápí tě a svazuje,
na povrch vždy vypluje.

Opředené tajnou nití
určuje tvou cestu žití,
co by za něj jiní dali,
snad by ho i pohlídali.

Věříš, že ho utají,
v senzaci však doufají,
lstí tě k sobě poutají,
slova ze rtů splývají.

A teď bloudí mezi lidmi,
mění se a ohýbá,
podle něj se točí filmy,
už ho nikdo nehlídá.
Autor Darča, 03.05.2022
Přečteno 124x
Tipy 14
Poslední tipující: V.N.Losinský, Marry31, Fialový metal, Psavec, Frr, danaska, Kan, mkinka, paradoxy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo udržet tajemství nezvládne každý. Na to je jeden starý vtip: 3 možná udrží tajemství, jestliže 2 z nich jsou po smrti :D

04.05.2022 09:01:33 | Marry31

Hezké, ráda tipuji a vítám tě u modrásků. Daniela

03.05.2022 19:46:11 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí