Doušek

Doušek

Anotace: .........

Jen doušek
daruj mi k povzbuzení,
doušek vzduchu
a víno ze křišťálu.
Po probuzení ve vězení,
život na kahánku…
Stačí doušek k tomu málu,
které v číši ulpělo,
i když sotva něco změní
na děcku, které dospělo.
Pavouk lapen
ve vlastních sítích,
odprodaný do stánků,
jako loutka upoutaná,
bez svobody na lanku.
Jen doušek krátký,
polní kvítí
a dál jen stát
a smát se,
jak je osud trapně vratký -
samé chyby, samé zmatky.
Tak jen doušek,
doušek chuti na bolesti
a smyslu zbavený:
polibek slastný na pelesti.
Jen doušek
a více nebýt z prohry znavený.
Autor Lavran, 21.03.2007
Přečteno 235x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí