Čekající srdce

Čekající srdce

Hloupě se směji těm churavým srdcím, 

které jsem rozkvetl a pak jen stroze pohodil, 

v nitrech krásek hrály zvony smutkem bijícím,

já nechal hru vyhasnout, nebo karty obrátil.

 

Noci v strachy osamění svíraly mě silné tepy, 

kvapné vášně, břitvy slov to tak náhle zmizelo, 

jak s poslední sonátou se lesknoucí klarinety,

starožitnokrásné odešlo, nové žádné nebylo.

 

Teď v dlaních držím jen už srdce své,

rád bych ho dal někam pod blůzku,

celé od mouru a beznaděje,

čekajíc zas na lásku.

Autor Martin Hašlar, 31.05.2022
Přečteno 168x
Tipy 10
Poslední tipující: Lexi, Sonador, šerý, Psavec, Frr, CULIKATÁ, paradoxy, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Text opravdový, citlivý a upřímný. Mile dává všanc písmenka z hluboké duše.

31.05.2022 15:34:29 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí