ve víru imprese

ve víru imprese

Claude Monet - Cesta z Chailly přes fontainebleauský les

 

krev stéká do stříbrné mísy
když Seneca umírá
Dante nabízí Homérovi
Božskou komedii a George
Snad v černém svírá
bílý šátek

ramena větrného mlýnu se točí
naprázdno
dým stoupá z komínů
za mostem Waterloo
pěnivý příboj naráží
na útesy u Étretatu

krásné je ráno v září
poblíž Saint Mammès
mořskou plání v Le Havre
jdu v zajetí imprese
za Claudem Monetem
cestou z Chailly přes fontainebleauský les

Eugène Dalacroix - George Sand

Gustave Courbet - Útesy v Étratatu

Autor kvaj, 07.07.2022
Přečteno 192x
Tipy 10
Poslední tipující: Psavec, CULIKATÁ, Fialový metal, mkinka, Frr, jitoush
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za připomenutí milovaných obrazů.

01.08.2022 14:26:02 | mkinka

Ra´ádo se stalo.

11.08.2022 08:11:44 | kvaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí