Sunca

Sunca

Blouzníme
ani nejíme
jsme v pustině
brodíme se s kaktusy
které jsou tam stovky let
popichují květy zčervena
a my zpražení v tom větru
co poodkrývá bolístky hrudí
sfoukaného tichoucí
vyplétájících zámotků soužití
kde usne naše srdce
vybásní si první pád
kdože se to pískem slunce hrne
kdo pozlatí ty háry lam...


Předzvěstí je ruka hebká
sametově revoluční
nevzdám se tak prachu drtí
i kdyby už nic nebylo.


Zaslíben ti podám žlutá lvíce
za hřív mne tak láskou vbiješ
až upadnou steny do tmy tvé
preludia smrtihry
ozvu se broukavým střepem
zlatohlávku řetízkem měděný.


Jsi mnou buší v kůži ??


Zrnko a My
pádíme písky prso měšců
odvěkých z čár

pyramidy Sunca.
Autor Dejvis, 14.07.2022
Přečteno 108x
Tipy 13
Poslední tipující: šerý, Friday, Fialový metal, CULIKATÁ, Frr, Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sunca - příznám, že význam netuším. Ale jinak našel jsem si, a o je fajn*

16.07.2022 00:22:46 | šerý

Díkes * To je Pyramida Sunca, starodávná.

16.07.2022 09:55:34 | Dejvis

Pyramidy něhy křišťálem jsoucna běží.
Není vůbec šedi, když jiskra v citu pádí.
Slunce je mírou divů světa
a ráj slov, co dá mistrná paleta.
Usměje se s básní vnitřní poeta.

14.07.2022 11:23:24 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí