Duše

Duše

Duše má – rozeklaný list,
v němž sotva někdo může číst,
ráda se sytí vůní šera.
Za soumraku pak v pokoji
v ní bledé stíny tancují,
jak rusalky u jezera
a nebo můra, která
je lampy svitem chycena,
že ač ji spálí celou snad,
jejímu kouzlu neví odolat.

Den s nocí tančí gavotu
a úsvit žehná životu,
přec v duši prší síra.
Jsou rány zpola zhojeny,
běh osudu je neměnný
a pokud zbývá víra
naděje neumírá,
vždyť bitva není ztracena
a každý útok zběsilý
tě zocelí a posílí.
Autor Nazarian, 23.07.2022
Přečteno 115x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, CULIKATÁ, Rozmarýna, Psavec, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokud zbývá víra
naděje neumírá- i když se rychle stmívá...
Moc pěkné dílko.

25.07.2022 09:22:30 | CULIKATÁ

Velmi zdařilé vyobrazení. Konec básně duši krásně plní odvahou a nadějí *.

24.07.2022 12:43:01 | Rozmarýna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí