Talenty

Talenty

Anotace: Vzdávám hold všem umělcům.

Talenty

 

Závidím těm, co umějí zpívat.

Závidím těm, co nakreslí zvířat...

Chtěl bych být tím, kdo knihy psát umí,

chtěl bych mít talent, co zhrátka ohromí.

 


Rozum mi stojí, jak umí lidé hrát.

Mlčky jen přísedím, prohlížím táborák.

Nedá mi spát, jak akrobat lítá.

Jak pilot přistává, v nebi se zmítá.

 


Jiní zas v obleku, jež dává křídla.

Další hop z vesmíru. Padák, či bída?

Odvaha, umění, barevnost, smysly.

Marně se tážu, kde k tomu přišli.

 


Já mlčky sedím, ohromen talenty.

Jak výr je sleduji a bouchám konfety.

Mám potřebu s úžasem ocenit krásu,

jež nabízí, chlubí se, od dávných časů.

 


Modlím se k Bohu, ať umělci nevymřou,

neb dělají naši Zem úžasně poklidnou.

Člověk pak nemusí nad strastmi tápat,

když netuší, jak jejich talenty chápat.

Autor HeRaw, 28.07.2022
Přečteno 130x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Stanislav32, Marry31, Psavec, Vivien, CULIKATÁ, mkinka, rybka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za krásná slova. Věřím, že každý máme talent na něco, jen u některých moc není vidět.

28.07.2022 13:06:10 | Marry31

Umělci a jejich svět, je prostě úžasný, protože díky nim se nám divákům dostává mnohých darů **

28.07.2022 10:31:59 | Vivien

Víš, moje maminka říkala, že kam přijdu, tam si mě pamatují. Že mám na to talent.
Asi na tom něco je.

28.07.2022 10:22:59 | mkinka

děkuji :)

28.07.2022 00:25:13 | rybka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí