*-*Vždycky když se zešeří

*-*Vždycky když se zešeří

Anotace: ~~~~~(:-)~~~~~

--------------------

~~~~~~~~~~~
V kopretinách na záhonku
žije motýl s motýlkovou
motýlková na copánku
má mašličku květinkovou.
Svatojánek s lucerničkou
v kopretinách lítá si
dává pozor ať mu něco
lucerničku nezhasí.

Lítá v noci ve dne spinká
kde je bílá kopretinka,
pavouk utkal záclonku
krásnou jak mají na zámku.
To aby nikdo nekoukal se
svatojánkům do postýlek
ani paní motýlková
ani pan motýlek.

Tak se žije na záhoncích
v poledne i v letních nocích,
sladkost květu každý chutná
ta je k žití broučků nutná.
Vždycky když se zešeří
sejdou se broučci k večeři
a pak se schoulí ke spánku
za pavoučí záclonku.

A ve dne spí a spí a spí…

-------------------
~~~~~~~~~

 

.

Autor Květka Š., 17.08.2022
Přečteno 83x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, CULIKATÁ, Marten, Protos1182, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezké

23.08.2022 15:11:31 | Stanislav32

:-)...díky

23.08.2022 15:39:44 | Květka Š.

...tak jsem si při čtení tvé broučí básničky vzpomněl na Odřeje Sekoru a jeho Ferdy mravce a brouka Pytlíka a ty další...;-)vzpomínka na dětství, dík...

17.08.2022 19:27:30 | Marten

:-)---děkuji

23.08.2022 15:41:50 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí