21.srpen 1968

21.srpen 1968

Anotace: Malování tahů 2022

Byl jsem na vojně
a naverbovali nás.
Nebylo to cvičení.
Mráz a strach.
Dítě, nechtěj se ptát.
Tank prostě jel.
Rozkaz a nic víc.

Nevstoupil jsem nikdy do strany.
To nucení i matení.
Rudá je krev a není záře.
Pamatuj, holka,
táta nestřílel,
ale nebylo mu dobře.

Máma Tvá za mnou letěla,
v zoufalství mě objala.
Já vynadal jí,
že měl o ní strach.
To je tak,
když má někoho moc a moc rád.

Proč lezla jsi sem?
Víš, já musela - řekla mi tenkrát.
Byl to násilný vpád.
A učili nás poslouchat.

Dal jsem si jednu cigaretu
a myslel na poslední větu,
že chlapi nepláčou prý.
Vojna je lživá a nezná mír.
Autor mkinka, 21.08.2022
Přečteno 145x
Tipy 16
Poslední tipující: CULIKATÁ, Květka Š., Lighter, Sonador, Narragan, Frr, Marten, Psavec, Stanislav32
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jitko, díky, žes nezapomněla...ST*

21.08.2022 18:01:18 | Frr

Já nikdy nezapomenu. Táta hrozně trpěl, když musel na vojně do toho tanku. Bylo to tenkrát šílené. Nevěděl, co se bude dít. Ten strach měl nepopsatelný. A bolest ještě větší.

21.08.2022 18:59:30 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí