Gerasa v Dekapoli

Gerasa v Dekapoli

Přes zlatý sluneční kotouč

běží houf bílých andělů

 

Dívají se

na křivé zrcadlo země

kde tmavé odrazy zrychlují

na vyvýšeninách a propadech

 

Pod každým andělem

černý vepř

běží k mořskému srázu

vyplakaných kapek deště

 

Andělé vyhlížejí

přes blízký kopec

se zuby smrků

 

Vyhlížejí přes zoubky

vzdálené pily

 

Nabývají a tmavnou

břicha jim zraňují

rotující kotouče chlumů

 

Rozřezávaným připluvším

z vyvržených vnitřností

chlístá k zemi déšť

 

Kotouče rozřezávají i cejchy

černých duchen hříchů

aby kraj zasypal

bělounký sníh

 

Rozřízly i odměřovač času

vypadávají ozubená kola

točí se jako mince

jako roztočené káči

jiskří ve sněhu

 

Mají v sobě i lidé

tvář svého nepřirozeného zániku?

Autor Kaj, 07.09.2022
Přečteno 96x
Tipy 10
Poslední tipující: Stanislav32, mkinka, Fialový metal, šerý, Frr, vůně mraků
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí