Banánovník

Banánovník

Palovčík vlaje co snop banánový

na zápraží pominulých kvartetů

kakty v úžas ponocných úplňků

obkružují léta tichých motetů

 

Vše odevzdalas barvitým chimérám

okuje letíc v oko rejska probila růží sad

chichot zní ze škorní Mistra Bažin

a já snad vykouzlím jitro - snad

 

Bijci růžových bicepsů loví ticho

nanášené barvy trpí únavou

boroví a rašelina předchází údobí

kdy skla kaleidoskopu zatmavnou

 

Řešeta rozbila nevšední noc

paláce svitnou a teplé ruce chtivě brojí

maminy zívou a křik mimin vítězí

že klas je to trojí a jas je to dvojí

 

Palovčík v modrajícím suknu

čelo v svitu nepozemském

usedlo a ponorkám mává

v pozadí tvém, v popředí mém 

 

 

Autor Pablo Kral, 12.09.2022
Přečteno 110x
Tipy 5
Poslední tipující: Stanislav32, Psavec, Frr, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí