Po hlavě

Po hlavě

V kráteru klokotá žhavá ta láva 

vznášet se v výparech prý se to stává. 

Nad hlavou smaragdů plné je nebe,

nepálí láva jen tiše zebe. 

 

Po hlavě do okna jednorožec padá 

zrcadlem prolétne mlha ta hravá. 

Fialek barevné tóny má ráda

Mrazí ta láva, místo by hřála.

 

Je v noci den a ve dne noc

mrazivá láva divnou má moc.

Prorůstá tiše tajemným krajem

nemá však nic, jen slunce chlad.

 

Mrazí, však touží tak hřát.

Písečný svět smaragdy rád. 

Kráteru stěny ten příkrý spád

Na křídlech Phoenixe může si hrát. 

 

Autor Protos1182, 17.09.2022
Přečteno 107x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, Sonador, CULIKATÁ, Vivien, Psavec, Stanislav32, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo, moc baví... akorát by se mi tam víc líbilo - Fénixe;)

22.09.2022 08:37:38 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí