Nocí poslední

Nocí poslední

Vlahý dech hvězdnaté, sobotní půlnoci,
černý pruh asfaltu pod koly ubíhá,
z okének pulsuje song plný emocí,
smršť point opilých vozem se rozlíhá.

O kus dál mýtinou ztemnělou běží,
paroží rozbité ztečemi soubojů
chřadnoucí jelen, vzduch polyká stěží,
odírán jehličím zelených závojů.

Křoviny v zatáčce světlomet polyká,
nálada přítomných s rychlostí vrcholí,
lesklá srst trnitým porostem proniká,
ozvěnou třeskutou, žár jisker mrholí.

Pohasly hvězdy a krajina ztemněla,
palčivé ticho se po strži rozpíná,
po nebi vznášejí se duše bez těla
a ranním rozbřeskem nový den začíná.
Autor Martin Kučera, 21.09.2022
Přečteno 81x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, zdenka, Stanislav32, Marten, Marry31, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak nějak… úsměv.z

23.09.2022 00:09:05 | zdenka

Nevím co říct, skvěle napsáno :)

21.09.2022 13:13:15 | Marry31

Líbí.

21.09.2022 11:05:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí