Čtyři maliny

Čtyři maliny

Anotace: Babičce 2022

Ach, milá.
Dneska dozrály čtyři maliny.
Dýchla jsi na mě Ty.
Tím vánkem nejsladším,
co zabrzdil všechen splín.

Vzpomínám na Plaňany
a slzu netiším.
Možná jsem byla jiná,
ale Ty jsi mi odpustila.

Já vím, Ty mladá a rozpustilá,
jsi ze svých slov upustila.
Je září a zapálím svíčku
pro Tebe a vím,
že hlídáš mě v skrytu
a já Tě do nebe políbím.

Jednou přijdu za Tebou,
ale teď mám úkol psát
po loukách a po skalách,
aby i ptáci našli v tísni šat
a brečet v souznění s trpícími.
Jsi tu se mnou a dobře je mi.
Autor mkinka, 23.09.2022
Přečteno 82x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, Sonador, Fil, Stanislav32, Frr, Holoxicht, Fialový metal, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..když z nebe krápou maliny-to mkinka přináší od kamarádky čerstvé noviny...ST*

23.09.2022 19:40:27 | Frr

Ach, děkuji, milý Frr.

23.09.2022 21:03:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí