Lístek...

Lístek...

V vichřici hrozivé, jenž kolem běsní 

z kořenů vyrvané i stromy lesní.

Drobounký kvítek světlo nese

ukryt hluboko dřímal v lese.

 

Malý toliko, však moc velkou má. 

Mnohým do nitra tiše promlouvá.

A barvy do šedi tiše rozsévá, 

Ke slunci v větru se nese.

 

V dotecích slunce barvou hraje,

jak teplem hřejí lidské dlaně. 

Slunce hřeje vítr chladí 

navzájem mají se tolik rádi. 

A jsou vším 

 

&

Autor Protos1182, 01.10.2022
Přečteno 72x
Tipy 11
Poslední tipující: Iva Husárková, Stanislav32, jenommarie, mkinka, paradoxy, Frr, Psavec, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí