Káva naděje

Káva naděje

Anotace: Malování síly 2022

Šálek padá a jsem ráda
do slasti myšlenek
v proudu pomněnek.

Pražský prach i smog je mi blízký.
Praha je láska a pro ni se chvěji.
Na oltáři snů zpívám o knihách,
co se tu psaly a o mnohém povídaly.

A na Petříně ti a ti se líbali.
Doušek padá mezi ústa.
Táhnu loky a nejsem pustá.

Ta Nerudova ulice rozjasní líce.
Pak vzpomínám, jak dříve Juditin
a dnes Karlův most, sháněl vejce.
České kraslice.

Národní divadlo znovu se vzkřísilo,
i když tenkrát hořelo.
Praha je stověžatá
a chránit jí je řemeslo.

Matička i čelo.
Pro ní se zpívá,
aby se žilo.

Káva je upitá.
Zbývá slina má.
Pohoda tekutá.
Ach, Praho má.
Věčně laskavá.
Autor mkinka, 13.10.2022
Přečteno 99x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Sonador, Frr, Psavec, Holoxicht, Fialový metal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední dobou jsi zamilovaná do Prahy, matky měst. Krásná a malebná jest .)

13.10.2022 17:44:14 | Constantine

Děkuji. Já tu trávím hodně času a narodila jsem se tu.

13.10.2022 17:47:16 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí