Československá

Československá

Slovensko, Česko,
Morava, Slezsko.
Moje rodisko,
k Tebe mám blízko.

Od Sněžky po Lipno,
od Košíc po Sitno,
z Dunaja po Tatry,
tam srdce mi patrí.

To moja je Vlasť,
tu mohol som rásť,
duše kľud nájsť,
aká to slasť.

Nádhernů zem,
splnený sen,
milovať chcem
a brániť budem.

Ľudí nie mnoho,
pýtam sa stroho.
Kohože, koho,
napadne Mor ho?

Slováci, Česi,
pevní jak lesy,
rodnů zem asi,
vziať nedáme si!
Autor RoTa, 19.10.2022
Přečteno 85x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Narragan, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A co Podkarpatská rus?
Ať je nás ještě větší kus.

19.10.2022 22:24:02 | Narragan

:-)

21.10.2022 01:38:42 | RoTa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí