Cestou nocí a ránem

Cestou nocí a ránem

Anotace: ...

Nechám zničit všechny svůdné svíce,

zmocňujíc se temných azur nocí,

přátelé; Vy hvězdy, věrné společnice,

čistá Luno, sama, sama bez pomoci.

 

Až odkráčíš zas tiše; Ty noci přečarovná,  

já natrhám tu vůni čerstvých jiter,

že jen velká láska se té velké rovná,

a že straním se divadel, pln všech lacných her. 

...

Cestou hledám řeku jež promění se v povodeň...

ta co roztrhá mé srdce na kusy, 

hledám Tebe; Ty budeš mou řekou, 

ať už vím, že hledat více nemusím.

Autor Martin Hašlar, 24.10.2022
Přečteno 91x
Tipy 7
Poslední tipující: Psavec, Sonador, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi vydařené věty.

24.10.2022 16:41:48 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí