Uspaná spása

Uspaná spása

Anotace: Jen takové zamyšlení.. zaměření na jiné prvky, mírná odchylka od mé běžné tvorby..

Život je pestrý baldachýn
Pod kterým různost spává
V proudech odstínů kopretin
Směr se ti nepozdává

Tak by se stokrát mohlo zdát
Když v sadech šumí včely
Že život je jen kandidát
Na propuštění z cely

Anebo zvadlou růžici-
Srdce.. v krůpějích ledu
Na rozšlapané silnici
Říkáš: "Žít nedovedu!"

A věříš aspoň na chvilky
A na šeď bezpestrosti
Čas dodává vždy zásilky
Variet z nestálostí

Víš, možná je to dobře..tak,
V keřích zas jaro zpívá
Slyšíš jej volný jako pták
Když se už připozdívá

Omamný večer nebo splín
Jenž duši tvoji drásá
Vlnění.. tuše kopretin
Uspaná čeká spása.
Autor Anima de Vries, 23.03.2007
Přečteno 322x
Tipy 2
Poslední tipující: brooklyn
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

má to skvělý rytmus a celkově se ti vydařila, VŠAK VÍME :o :))

25.03.2007 16:05:00 | brooklyn

.... Krásný je život,
... pro jeho nestálou
proměnlivost ...
... Tak poběž o závod
... s trápení ozvěnou
překonej zemskou přítažlivost

23.03.2007 17:50:00 | HarryHH

Nádherná co do obsahu i formy...Moc povedená

23.03.2007 17:02:00 | Sophia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí