jednou se vrátím

jednou se vrátím

Anotace:

jednou se vrátím

pozdržet onu krásu

která rozechvívá

vltavu

mou vlast

 

dirigent pozvedne taktovku

orchestr se rozezní

v jediné chvíli souznění

člověka s přírodou

 

do duše vetknou se

tóny míru heboučké

jako když oblázek

vlnka pohladí

 

polaská

něhou kolébanou

od moří

 

jednou se vrátím

cestou vyšlapanou

půjde se lehčeji

 

matičko praho

mystická

děkuji za tvé přijetí

 

znovu mlčky postojím

u hrobu

Bedřicha Smetany

 

Autor zdenka, 08.11.2022
Přečteno 101x
Tipy 18
Poslední tipující: Akrij8, Iva Husárková, Pamína, Marten, Sonador, WWW, kudlankaW, Bufik, šerý, Jan Kacíř, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jezem v tónech Vltava... z výše diriguje Smetana*

08.11.2022 22:43:48 | šerý

děkuji… šerý… za tvou empatii… úsměv.z

09.11.2022 00:22:01 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí