Vina

Vina

Anotace: Jednou jsem si povídala se známým a najednou bylo pás veršů, sloka a nakonec o pár dnů později, když jsem se k tomu vrátila, vzniklo tohle

Přál si žít když umíral a křísili ho,
však nyní již mrtev v zemi leží a rád je...
Proč tomu tak? inu zabili ho
a jeho rakev opustili nechali je –
jej a rudý květ
co zavoněl mu naposled
jen ležet kdesi na zemi u oltáře
pak zapálili svíce
a nemysleli více
na viny a cosi co křiví tváře

Kdo zabil muže a ležet jej nechal
na dlažbě studené a mokré od krve
kdo pošpinil tak svou čest
špatný ten kdo ten čin spáchal
a kát by se měl
však zapomněl
že nebylo to poprvé
Kdo vinen jest

To ten meč zrezivělý
a zpola ještě nový
to on mu život vzal a ne král
co jej v ruce třímal
to on za odpuštění prosí
všechny sirotky a vdovy…
Avšak špatný to král
když meče viniti musí
by na něm viny neutkvěly
Autor pax.deora, 24.03.2007
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí