Aj cesta je cieľ

Aj cesta je cieľ

Dlhá biela prerušovaná čiara,
pri odchode, na návrat skrýva sa viera?
Či kde je hranica, kde je tá miera,
že zostane za nami len čierna diera?

Kto odišiel preč a nechcel sa vrátiť?
Kto pripravený je fakt všetko stratiť?
Rozhodnutie, ktoré nejde už zvrátiť,
keď lúčiš sa, musíš sa aj trochu tváriť.

Keď neznámo čaká a cesta Ťa volá,
keď otočíš sa, tak čaká Ťa smola.
A kto tých prvých, pár metrov zdolá,
ideš, chceš, musíš ísť, pravda to holá.

Len dopredu ísť a nechať sa viesť,
cestou a ľuďmi z neznámych miest.
Nevieš či vrátiš sa jednou z tých ciest,
pri odchode návratom nedáš sa zviesť.

Keď na cestách žiješ, je to jak údel,
a život doma je ako na prídel.
Sochár či básnik, živí zo svojich diel,
ja musím isť dopredu, aj cesta je cieľ.
Autor RoTa, 15.12.2022
Přečteno 67x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Tvbm, Psavec, mkinka, šerý, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí