Betónový fénix

Betónový fénix

Anotace: knihy, knihy.............

V noci zhorel antikvariát
a s ním starý muž
ak si sup, nad ostatkami
pokojne si krúž.

Ešte ani nedotlel
popol z tenkých žltých stránok
hasiči sú v nedohľadne
a to už svitlo ráno!

Sused sa zaprisaháva
medzi tým si vzdychne
bude to ozajstný zázrak
kto mu život(opäť)vdýchne.

Šiel zberateľ okolo
vraj mal prijmy značné
chvála a česť práve tomu
kto s tým znova začne.

Príde dieťa, vekom nízke
a vyhrabe z trosiek knihu
opráši, vystrúha úsmev
povie behom okamihu
tá posledná bude prvou
a prinesiem ďalšie
dedo ich má na povale
takéto aj staršie...
Autor nikuš, 24.03.2007
Přečteno 258x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí