Skutečný svět

Skutečný svět

Anotace: Svět se skrývá pod růžovou rouškou. ALe pod ní je celý svět jedna velká válka.

Haló příteli, ty pláčeš?
Mokré dlaně a oči rudé,
Nad čím si tak hlavu lámeš?
Pověz mi pomoci ti možná ještě pude.
Proč mlčíš?
Neboj přítel jsem já,
Haló, slyšíš?
Pověz třeba budu pomoc tvá.

Nechceš, dobře mlč si jen.
Tu máš kapesník býlí,
No tak, jen si ho vem.
Co je to, co tu hlučně kvílí?
Příteli proč máš tu zbraň,
Předtím jsem ji přehlédl.
Ty nedýcháš, žij já to nebyl Bůh chraň,
Kde to jsem támhle helmu jsem zahlédl.

Co je to za divný les,
To je ale lidí křičících,
Támhle další přítel na kolena kles,
Dívej oni klekají si po tisících,
Bože! Oni padají mrtví v zem.
Tolik utrpení a krve,
Nechápu, kde to jenom jsem,
Proč neviděl jsem to prve.

Co je to? To bolí.
Teď slečna smrt mě skolí.
U srdce vykvetl mi rudý květ,
Už vím kde to jsem,
Tohle je stále můj milovaný svět,
Ale přes ty brýle jsem neviděl jen.
Autor Prousan77, 24.03.2007
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pavlí, čím to, asi jsem teď v takový tý nakleplý a smutný náladě,ta básnička mi moc nepřidala, protože je napsaná emotivně a jímavě.... a děkuju ti za komentáře...

25.03.2007 19:34:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí