Ser na něj (pozdě)

Ser na něj (pozdě)

Anotace: Dle skutečné události

Kam se to díváš? 

_do toho ti nic není ! 

Ty pláčeš ? 

_To není tvá starost 

Stalo se něco? 

_ nech mě

 

Když tě vidím jak se ničíš

A přesto říkáš ať to nechám být

Do bezedný jámy se řítíš 

Mám tě nechat jít?

 

Kam poděl se tvůj smích

Dál děláš krůčky ke srázu

Zmizel i život v očích tvých

Podobáš se pokrivenýmu odrazu

 

Najdi si chvilku a poslouchej

Chyť rozum za vlasy a ser na něj

Ty to dokážeš ! k němu se nevracej

Na sbohem mu zamávej

 

Svět se kolem něj netočí 

Tak osvoboď se od jeho útlaku

Rozchodem život nekončí

Jsme cestujícími ve vlaku

 

Potkáváme každý den nové tváře

A tobě stačí jen lusknuti 

Nemůžeš změnit starýho lháře

Potom přišlo z okna padnutí

 

Moudří nechají si poradit

Hloupé musíte nakopnout

Nechala se napálit

Dolů snažila se plout

 

(Od její takzvané nehody uplynulo několik let)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Dědek, 12.01.2023
Přečteno 161x
Tipy 3
Poslední tipující: Stanislav32, Koala, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já věřím na Boha a když si nevím rady, tak se modlím Otčenáš.

15.02.2023 17:16:08 | mkinka

K tomu textu jsem se vrátila. Je tak silný, že rve srdce.

19.08.2023 16:57:21 | mkinka

Ale bohužel text stále zůstává pouze textem:)

19.08.2023 17:06:35 | Dědek

Dobrý. Takových případů je hafo. A rady většinou nepomůžou...

12.01.2023 09:33:08 | Koala

Moje osobní zkušenost: srdce a rozum si jdou svou cestou. Proto je láska božská i strašná. Na bolest zlomeného srdce nepomůžou žádné rady. Musí se to odžít. Lze dát sen soucit. Řeči o hlouposti rozhodně soucitné nejsou.

12.01.2023 06:29:12 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí