Elzéard

Elzéard

Vracím se k nim.
K obrázkům letních dní
s klapotem vodních mlýnků.
.
Opřený o vzpomínku
dětství mého,
při vůni dýmky
z dřeva vřesového,
vracím se k nim.
.
Nejsou už mlýnky.
Jen rýha v suchopáru,
kde potok pamatuju.
.
Co jen si zamiluju,
kde vody není...
.
Tak šetřím silami
i slovy.
Zbyla mi jenom naděje.
.
S tou dýmkou po tátovi
už léta denně před svítáním
jdu sázet stromy.
.
Kdo ví.
Jednou tu možná budou
zas stinné aleje.

 

https://youtu.be/h1_cAuK5Bf0

Autor TRlVlUS, 03.02.2023
Přečteno 134x
Tipy 8
Poslední tipující: Sonador, Fialový metal, Psavec, kozorožka, mkinka, Kan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Budou ...
Jezdit na "kole..nou" !
Údolím říčky.
Alejí lip a ovocných stromů.
Jak za Marie T.
(Jednou se dočkat chci.)
Pro vojáky ... co z vojny se domů již brzy vrátí.

03.02.2023 14:24:22 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí