tichá pošta

tichá pošta

Anotace:

přišla jsi za mnou ojíněná

plná radosti   zářila jsi

na slovo skoupá   vonící barvitostí

 

hleděly jsme na sebe 

oběma nám spolu bylo krásně

v té chvíli            v onom okamžiku

na rozcestí  než jsme se znovu rozešly

než každá z nás zaujala své pevné místo

 

ještě chvíli jsme se společně  

               rozplývaly

nad zázrakem pospolitosti živého a neživého

každá ze svého světa 

                                přišly jsme se obdarovat

 

uprostřed onoho zázraku zazpíval ptáček nemohl se rozletět

 

seděl na desce stolu

malíř mu zapomněl namalovat křídla

jeho píseň se vznesla

 

linula se pokojem       domem     otevřeným oknem

ojíněná         nad ojíněným  městem

                             

 

 

 

 

Autor zdenka, 06.02.2023
Přečteno 110x
Tipy 13
Poslední tipující: šerý, Marten, CULIKATÁ, Sonador, Fialový metal, jort1, kozorožka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako nejjemnější krajka...

07.02.2023 12:11:45 | Sonador

děkuji… za tvé vnímání… Sonador… úsměv.z

07.02.2023 22:19:08 | zdenka

O blízkosti (usebrání, přátelství) výklad přesný nevím. Ale ponechám si z díla ten "svůj."
Ale je to u takového vydařeného díla zcela nepodstatné, protože má svého moudrého ducha a nepopiratelnou obratnost v psaní*

07.02.2023 00:57:32 | šerý

ano… svůj… děkuji… šerý… úsměv.z

07.02.2023 22:20:08 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí