Báseň z meziduší

Báseň z meziduší

Co v bdělém stavu jeden nevytuší,
to v spánku bývá víc než patrné,
že totiž ono mělké meziduší
co přes den mívá rysy chatrné,
.
změní se v noci v pevný prám,
jenž každou duši prostou jasu
převeze navzdor obavám
podél meandrů řeky času
.
do končin, které nelze minout
a kde se řeka rozprostírá,
přestávajíc už sama plynout,
do oceánu všehomíra.
.
Tam duše splynou s oceánem
a až si splní všechna svoje přání,
záříce vrátí se s tím prámem
po řece času zpátky do svítání.
Autor TRlVlUS, 07.02.2023
Přečteno 150x
Tipy 13
Poslední tipující: BArBArKO, Marten, Psavec, Kan, Fialový metal, Frr, mkinka, kozorožka, J92, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí