Je život iluzí?

Je život iluzí?

Anotace: „Po kolenou se daleko nedostaneš.“

 

 

Co...

zatáhli závěsy, po celém domě

šero se plíživě do srdcí šíří

stíny jsou medúzy

lezou si pro mě

žahavé úsměvy

v plné své šíři.

 

Když...

poslední z jablek na prvotním stromě

zahradník s věkem dočesal časem

nyní jen čeká

a tváří se skromně

až vše se uvolní

co prošlo kvasem.

 

Jsem...

bdělé vědomí všech žití počátků

na špulky od bytí usedá strach

nemusíš platit

jen musíš mít na splátku

v každém z nás skrývá se

nájemný vrah.

 

Iluzí...

vzdálena, jeví se naděje

slunce, že pronikne v pohřební komoru

komu ta temnota, komu, že prospěje

poslední večeře

na stole z mramoru.

 

?...

na konci poslední z otázek

světe co divíš se, já dostal strach

když vyschne život

zemře i oblázek

vysušen sluncem

a pod nohou prach.

 

Autor čenda pekař, 08.02.2023
Přečteno 89x
Tipy 18
Poslední tipující: Iva Husárková, Marten, Tvbm, Lighter, šerý, Sonador, Fialový metal, kozorožka, J92, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jen si dovolím trochu známé bylinky stoicizmu.
"Kvůli zabývání se minulosí, kterou už stejně nedokážeme ovlivnit. Kvůli budoucnosti, o které s jistotou nevíme jaká bude, marníme přítomnost života. Toho který stojí za to žít, toho, který je tady a teď."

Slova, jak vyhrnuté rukávy.*

08.02.2023 12:20:02 | šerý

Přestože tísňový, nemůžu si pomoct, broukám si...tenhle text písňový. Tak jestli jsi iluzí, zdáš se být dobře psavou.

08.02.2023 06:10:01 | Violka divotvárná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí