Pusto a prach

Pusto a prach

Bloudil krajinou mrazivou
Otrhával střípky zmrzlých let
Plahočíc se nocí bezesnou
Hledal svou víru nekonečnou.

Tělo se chvěje, je plné beznaděje
V krajině mrazivé, smutno mu je
V tváři otisk let minulých
V očích zří se strach plynulý
Bloudí temnou nocí, planinou
Betonových staveb, pustou krajinou.

Chytá se hvězd na nebi zářících
Pusto a prach zůstal mu na plicích
Tělo už zmrzlé je, nepřežije
V betonové jungli dodnes hnije.

Duše přešla tam do hvězdných map.
Toulajíc se vesmírnou galaxií
To tělo už opomíjí.
Hřeje ji myšlenka nekonečna
Nechť je její radost věčná.
Autor janet_desp, 10.02.2023
Přečteno 94x
Tipy 6
Poslední tipující: Vavřineček, Psavec, Marten, Marry31, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nemusíš hledati krajiny vzdálené, zkus hned les za rohem, neb trošku zeleně.

27.02.2023 18:07:42 | Vavřineček

Líbí se mi, i když to hodně drhne v poezii :)

10.02.2023 15:08:58 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí