na "PÁPÁ"

na "PÁPÁ"

Anotace: zkouška grafologů ;) nevím, kam to zařadit, poradíte?

na PÁPÁ mě nenapadá
k sobě strž pod hromy
průtrž (mračen) kráčí pod pysk
ptačí křik a přítrž
vříská hluk jen pod okovy

písku plná pouť jest beduínova
vnímá rychlost duše slova
plní duny pískem duší
ty co kly maj' i šperk v uších
hlíněné a dláždicové koupleny
a plyn a háky na pokraji vymizení
ze slov běžné pouště matky (země)
dlaně v tlamě smrtí sémě
druh dluh zdrtí z kosti v hrsti
odevzdej mu život lehčí než-li
stará tvrdá slova proti chřtánu srsti

pravěk ještě neskončil
jen schovávat se zdolal
zkřížených jest vládcem draků
zardí-li se v kříži
poprask jenž se drží háků

haiku tu kuj
proplouvá-li ruka
k rybě břehy loudí
bydlí suše
bloudí v loužích
přáno jest si ve všech znacích
obsáhnouti smyček zlatých
jakby niť jen napích
kolik jen jich vleze na šíp?
velryb jest málo
v rybích útrobách však
jonášů až mnoho
než vyloudějí slovo
bude již všem hovno

 

Autor khalim lamshi, 26.02.2023
Přečteno 85x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, Psavec, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nějaký velryby ještě zbyly, ale jen Jonášů je pramálo...:-D*

26.02.2023 00:35:45 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí