vrůstá do kamene

vrůstá do kamene

je jeden park ve stráni
a tam se to kdysi stalo
zůstaly po tom jen
útržky vzpomínek
které čas ztemnil
rozmazal a pokryl patinou

celkem se toho o ní hodně navykládá
třeba
že nosí k minisukni polobotky
a do nich froté ponožky
skrývá tvář jakoby
smutná v klidu lavičky
o sloupek opřená

jak když v mlze se ztrácí
tohle já nemůžu řekne
když to rozvážím
nemám co vysvětlovat
sedne si na trávu

jestli dobře chápu
jádrem jejího výkladu je tvrzení
že nemůže
ale co
a už zase na lavičce
mile a šibalsky na mě vykoukne
jedno její oko

nakonec mě nadobro přestane
dlouhá chvíle tížit
jedna věc mi přece jen
nějak vadí
jak tu stojí a vrůstá
do kamene

Autor kvaj, 04.03.2023
Přečteno 98x
Tipy 12
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Vivien, Stanislav32, Kan, Bufik, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé

04.03.2023 17:57:37 | Stanislav32

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí