JELI JSME TRAMVAJÍ

JELI JSME TRAMVAJÍ

Anotace: ...

 

jeli jsme tramvají

a já si všimnul

že se jí na prsou dělají mokré skvrny

o velikosti pomeranče

mám moc mléka...

povzdechla si 

 

vystoupili jsme na hlavním nádraží

dovedl jsem ji k hordě bezdomovců

slyšte holoto!

tato žena má nadbytek mléka!

vy máte hlad!

vyřešme dva problémy naráz!

 

posadila se na kartonovou krabici

vytáhla prs 

a jako miminko 

k sobě přivinula prvního váguse

ten sál a spokojeně oddechoval

během bumbání ho šimrala

v rezavém plnovousu 

 

když se napil

vzal jsem si ho do náručí 

a nosil ho 

aby si odbrknul

rychle se to rozkřiklo

při dalších kojících seancích

už se tvořily desítky metrů dlouhé fronty 

 

za několik týdnů 

odstavila své dítě od mléka

brzy již žádné neměla

 

po čase jsem náhodou narazil 

na onu partičku 

obestoupili mě 

a ten s tím rezavým plnovousem vytáhl nůž 

kdy zase dostaneme mlíko?

už ho nedostanete

už žádné mléko nebude 

to mě nezajímá! 

a bodnul mě do krku

Autor Šimon Sáva, 31.03.2023
Přečteno 114x
Tipy 9
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, redandreablue, básněnka, Psavec, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle mě dostalo.

22.12.2023 13:13:32 | Jiří I.Zahradník

Kořeněná ...

24.04.2023 21:56:18 | básněnka

Celou dobu jsem si říkala, zda to graduje k tomu, co myslím. A ano .. Tedy, zase trochu jiná "poezie" ve zdejších vodách. Není na škodu ..

31.03.2023 20:23:44 | Vivien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí