Kopretina

Kopretina

 

Kopretina

To kvítí s bělostně čistými listy

To kvítí se středem zlatavým

Na louce kvete jen místy

Kvete však se srdcem laskavým

 

Utrhnou by ji bylo škoda

I přes nádherný pohled

Vystihuje ji přeci svoboda

Tak ber prosím na to ohled

 

Pozastav se na pouhou vteřinu

Přivoň si k líbezné vůni její

Tancuje lehce ve svém stínu

Zapamatuj si to na později

 

Pokud bude někdy hůře

Když přijde ta nepříjemná hodina

Až přijde ta černá bouře

Je tu vždy ta jedna kopretina

Autor Tanuki, 03.04.2023
Přečteno 151x
Tipy 11
Poslední tipující: Lighter, Quenya, paradoxy, Stanislav32, mkinka, Frr, Psavec, Bufik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je nádhera, zbožňuju to

19.04.2023 20:40:39 | Quenya

Nejen kopretiny si zaslouží, aby je nikdo netrhal:)

08.04.2023 16:54:46 | paradoxy

Pěkné.

04.04.2023 12:22:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí