otázka

otázka

Anotace: opět vás prosím o názory na tuto báseň. jsem rád, že se mohu podělit s váam o své myšlenky.

Za jak dlouho,
ucítím Tvou lásku,
jak dlouho musím snášet,
tíhu zašlých měsíců.

Jak dlouho čekat větu.
Větu, která odpoví mi na otázku,
kdy přečtu si ta slova,
schovaná v navoněném dopisu.

Kdy projdu trním
a najdu vášeň v šeříkovém květu,
kdy schovám pláč
i smutek v nocích bezesných.

Teď?
Snad zítra,
otevřu oči opět světu,
a v mém srdci,
roztaje věčný sníh.

Snad přijde den,
kdy mé já,
nebude již zašlým stínem,
kdy opět budu stát,
s hlavou vztyčenou.

Však přijde čas,
kdy zjistím,
proč my tady žijem,
kdy byl člověk přítel
a kdy byl pouhou hyenou.

Snad přijde den,
kdy najdu ticho ve své duši,
ač budu v těle unaven.

Teď jsem mlád,
chápat život,
to mi ještě nepřísluší,
těším se,
až vyřeším svůj těžký sen.
Autor Baghyra, 26.03.2007
Přečteno 269x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí