Té, kterou zítra potkám

Té, kterou zítra potkám

Ačkoliv po dvou sklenkách ginu
Krásu tvou chtěl bych opěvovat,
Rozum mi radí city schovat.
Odhalit jenom polovinu.
.
Snažím se proto v nočním tichu
Tu báseň nechat jak dým plynout.
I s nejistotou, že se minou
Cíle nás dvou v mém akrostichu.
.
Hlavou se stěží upomínám,
Proč jen se naše cesty kříží
Rychlostí vlaků na refýži
Odjíždějících každý jinam.
.
Takže to nechám na osudu.
Ví všechno, netřeba mu radit.
Uvidím, bude-li ti vadit,
Jaký jsem býval, jsem a budu.
.
Snad do kouta tě nezatlačí
Má neumělá tebechvála.
I kdyby ses jen pousmála,
CHlapům někdy i tohle stačí.

Autor TRlVlUS, 22.04.2023
Přečteno 146x
Tipy 21
Poslední tipující: Emily Říhová, Malá mořská víla, kozorožka, šerý, Sonador, Miro Sparkus, Krahujec, mkinka, Marten, Kan, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky.

23.04.2023 12:32:26 | TRlVlUS

No ta je krásná :)

23.04.2023 10:18:54 | Narra

Akrostich pro tvůj smích...miluju inteligentní muže ...ten ST dostat může;)
P.S. a hlavně synu nepracuj! ani neodpovídaj na konenty...bubu :)

23.04.2023 00:36:52 | Malá mořská víla

Povedená a velmi hezká...

22.04.2023 11:29:17 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí